Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Landnummer/Landcode Dubai Als je een telefoonnummer in Dubai wilt bellen dan kan het soms ingewikkeld zijn, hoe exact het internationale telefoonnummer in elkaar steekt.

Als je een telefoonnummer in Dubai wil bellen, dan dien je bijvoorbeeld het landcode van Dubai gevolgd door het daadwerkelijke telefoonnummer te gebruiken.

Daarom vind je op Ontdek Dubai.NL een duidelijk uitleg over de landcode/landnummer van Dubai en hoe het zit met het telefoneren in en naar Dubai.

Landnummer/landcode Dubai

Het landnummer/landcode van Dubai dat nodig is om te bellen is: 00971 of +971

Als je iemand in Dubai wil bellen vanuit Nederland dan dien je dit getal voor je telefoonnummer te toetsen.

Voorbeeld: 00 971 50 1234567 

Het bovenstaande nummer is een (fictief) correct telefoonnummer voor een bedrijf of inwoner in Dubai en bestaat uit:

  • 00 internationaal lijn vanuit Nederland (ook vervangbaar voor het +teken)
  • 971 landcode VAE
  • 50 (of 55 voor mobiel). Als je binnen de Verenigde Arabische Emiraten met een lokaal telefoonnummer belt, dan dien je nog een extra 0 ervoor te toetsen. Voor vaste nummers geldt het landcodecijfer 4
  • 7 resterende nummers

Als je in Dubai op vakantie of werkbezoek bent dan dien je ook het landnummer/landcode van Dubai in te toetsen, aangezien je via een Nederlands netwerk belt.

Als je een lokaal telefoonnummer hebben gekocht dan is het niet nodig om de landcode/landnummer van Dubai in te toetsen en begint het telefoonnummer met een 0.

Domein extensie Dubai / Verenigde Arabische Emiraten

Alle websites in Dubai en de rest van de Verenigde Arabische Emiraten gebruiken de domein extensie .AE wat staat voor Arabic Emirates. Door de vele internationale bedrijven in Dubai en de samenwerking hiermee wordt er ook veel gebruik gemaakt van de internationale .com domein extensie.

 

Belangrijke telefoonnummers in Dubai ➜

 

Meer tips over Dubai

Zoeken