Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken
Dubai Shopping Festival
© Foto

Het Dubai Shopping Festival wordt ieder jaar in januari georganiseerd.

Het is het grootste evenement van het jaar in Dubai en is met name gericht op shoppen en entertainment. Het festival werd voor het eerst in 1996 georganiseerd. Tegenwoordig trekt het DSF ruim 3 miljoen bezoekers.

Dubai staat natuurlijk bekend als locatie waar vele shopping malls te vinden zijn. Je kunt hier naar hartenlust winkelen en alle grote kledingmerken en schoenenmerken hebben er een of meerdere eigen winkels.

Tijdens het Dubai Shopping Festival wordt hier een maand lang extra aandacht aan besteed met hoge kortingen bij zo goed als alle winkels in Dubai. Deze kortingen kunnen oplopen tot 75% en daarom is het DSF enorm populair geworden.

Naast de vele kortingen worden er ook loterijen en andere wedstrijden georganiseerd waarbij grote prijzen te winnen zijn, waaronder auto's, vakanties in 5-sterren hotels, dure juwelen en sieraden, hoge geldbedragen en vele kilo's goud.

 

Entertainment tijdens DSF

DSF Dubai
© Foto

Tijdens het Dubai Shopping Festival zijn er in vele verschillende parken en buurten allerlei soorten optredens te bewonderen. Van familie shows met daarin favoriete TV-characters van kinderen tot optredens met turners en balletgroepen en van gerenommeerde Arabische zangers tot aan Bollywood filmsterren. Tijdens het DSF veranderd Dubai in een groot festival!

Op locaties zoals de Sheikh Mohammed Bin Rashid Boulevard, het Zabeel Park, Kite Beach en het grote Global Village wordt het straatcarnaval georganiseerd naar de geest van het familiegevoel dat tijdens het Dubai Shopping Festival heerst.

Er zijn volksdansen in klederdracht, live muziek en internationale concerten van grote artiesten. Verder kun je verschillende circus acts bekijken zoals steltenlopers, jongleurs en mimespelers die je overal op straat tegenkomt.

Elk weekend zijn er mode shows, kermis attracties, pop-up restaurants en markten en wordt elke avond avond afgesloten met een enorm groot vuurwerk.

Samen met de traditionele Emirate evenementen zoals het Fazza Championships met sporten spelen zoals valkerij, schieten en parel duiken. 

Shopping malls in Dubai

 

Zoeken