Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Drugs in DubaiDrugs en Dubai is een combinatie die niet samen gaat. De autoriteiten hanteren een zogenaamd zero-tolerance beleid .
Er wordt dus verder ook geen onderscheid gemaakt tussen soft- en hard drugs.

Elk klein beetje dat gevonden wordt zal leiden tot een arrestatie en waarschijnlijk een celstraf. Dit kan in sommige gevallen kan de hoogste van de straf tot vele jaren oplopen!

Hieronder enkele voorbeeld verhalen:

Cannabis onder de schoen

Een vader van drie jonge kinderen is opgepakt op de luchthaven van Dubai omdat de douane een microscopisch klein stukje wiet onder een van zijn schoenen had aangetroffen. De man was veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf in een gevangenis in Dubai.

De Engelse Keith Brown maakte een reis door de Verenigde Arabische Emiraten en was onderweg terug naar Engeland toen hij aangehouden werd op de luchthaven van Dubai. Een medewerker van de douane vond een stukje cannabis ter grote van 0.003 gram, dit is zo klein dat het met het blote oog niet eens waarneembaar is, in het profiel van een van zijn schoenen. Inmiddels is Keith Brown gelukkig weer vrijgelaten.

Travelinside.nl

 

Ajax-fan opgepakt in Dubai met 2 gram wiet op zak.

Drugs & DubaiHet ministerie van Buitenlandse Zaken gaat de privésituatie van een in Dubai opgepakte Ajax-fan bespreken met de autoriteiten in het land. De man heeft een ernstig ziek dochtertje thuis. Volgens het ministerie willen sommige landen in uitzonderlijke situaties wel eens gratie verlenen.

De man werd op 5 januari tijdens een bezoek aan een trainingskamp van zijn favoriete club in het oliestaatje opgepakt op het vliegveld, omdat hij twee gram softdrugs bij zich had, bevestigt het ministerie. Volgens De Telegraaf had hij het reisje cadeau gekregen om even stoom af te blazen van de zorg voor zijn dochtertje en had hij de drugs per ongeluk meegenomen, ondanks zijn zakken te hebben gecontroleerd.

Het consulaat in Dubai biedt de gebruikelijke bijstand aan Nederlanders die in het buitenland vastzitten. Dat betekent onder meer dat de man een advocaat krijgt. Uitlevering aan Nederland is niet aan de orde omdat de Ajax-fan nog niet is veroordeeld. In een later stadium kan mogelijk worden geprobeerd of de man een deel van zijn straf in Nederland mag uitzitten.

Ajax heeft nog geen contact gehad met de opgepakte Ajacied. De fan wordt vastgehouden onder een streng regime en mag maar vijf minuten per halfjaar contact hebben met zijn naasten. "We dachten niet dat hij dan behoefte heeft aan een telefoontje van Ajax. Hij spreekt vast liever met familie of zijn meegereisde vriend", zegt de Ajax-woordvoerder.

De moeder van de opgepakte fan heeft een brief verstuurd in meerdere talen naar verschillende instanties om te pleiten voor haar zoon. Ajax heeft de brief ook ontvangen en zegt met de moeder mee te leven.

koffieshop.web-log.nl

 

Meer tips over Dubai

Zoeken