Dubai

Nederlands toerisme naar DubaiDubai is ook onder Nederlanders een van de snelste groeiende vakantiebestemmingen.

In de afgelopen jaren hebben miljoenen reizigers voor een korte stedentrip of langere vakantie Dubai aan gedaan. 

Hieronder is een overzicht te vinden van het Nederlandse toerisme naar Dubai.

Toerisme Dubai 2009

Dubai is nog steeds zeer in trek bij de Nederlandse toerist. Het aantal overnachtingen van bezoekers uit Nederland steeg vorig jaar zelfs met 15 procent en ontwikkelde zich daarmee aanzienlijk beter dan het bezoek uit Frankrijk (+10%) en België (-5%). De toeristische organisaties voorzien een voortzetting van deze trend.

Volgens de meest recente cijjfers van het Department of Tourism and Commerce Marketing (DTCM) ontving Dubai in de eerste drie maanden van 2009 in totaal 1,99 miljoen buitenlandse bezoekers, een toename met 5 procent ten opzichte van dezelfde periodein 2008.

Samen zorgden die in het eerste kwartaal voor een recordaantal van 5,34 miljoen overnachtingen. In het eerste kwartaal van dit jaar nam ook het aantal hotelkamers en –appartementen verder toe.

Toerisme Dubai 2011

Dubai is booming en een “must see”. In 2007 waren er ongeveer 7 miljoen toeristen naar Dubai. In 2010 lag dit aantal al op 8,4 miljoen reizigers en in 2011 is dit gestegen naar 9,3 miljoen.

Jaarlijks reizen er 30.000 Nederlanders naar Dubai. Dit is maar 0,6% van de vakantie bestemmingen van Nederlanders buiten Europa.
De cijfers van hotels en hotel appartementen laten wederom een indrukwekkende groei zien op het gebied van aantal hotelgasten, overnachtingen, cruise passagiers, gemiddelde lengte van verblijf en de totale opbrengsten.

Meer informatie over toerisme in 2010 naar Dubai en over toerisme Dubai 2011

Ontdek Dubai.NL

Extra menu