Dubai

Reisadvies DubaiDubai is hot. Dit is in de eerste plaats letterlijk te interpreteren, maar ook in figuurlijke zin is Dubai een bestemming waar je geweest moet zijn en dit is tot miljoenen wereldwijde toeristen inmiddels doorgedrongen.

In 2017 bezochten maar liefst 15 miljoen toeristen de stad Dubai om de meest bijzondere bouwwerken en locaties te bekijken. Sinds de opening van het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa en de grootste shopping mall ter wereld, The Dubai Mall heeft deze toerismestroom een flinke boost gekregen. 

Door de compacte ligging van de stad, een goede infrastructuur en openbaar vervoer, vele bezienswaardigheden, uitstekende overnachtingsmogelijkheden en vele recreatieve en entertainment gelegenheden is Dubai 

Ontdek Dubai.NL geeft je een compleet en overzichtelijk reisadvies over Dubai.

Reisadvies 1: Waarom naar Dubai?

Dubai is in de afgelopen jaren in raptempo uitgegroeid tot een van de meest bijzondere en tevens drukbezochte vakantiebestemmingen ter wereld. Sinds het moment dat de emiraten zich op het toerisme hebben gestort, zijn er enorm veel unieke bouwwerken, bezienswaardigheden, hotels, recreatie en meer bijzondere locaties gerealiseerd. 

Op slechts 6 uur vliegen vanaf Amsterdam vind je een stad met onbegrensde mogelijkheden. Het meest bijzondere hieraan is de locatie waar het emiraat gelegen is. Aan de rand van de Arabische woestijn heerst er een warm en droog klimaat waardoor de stad uitgegroeid is tot een hedendaagse oase met de meest moderne voorzieningen en vooruitstrevende ontwikkelingen.

Dubai is naast een bruisende, moderne stad ook een perfecte zonbestemming om de koude winter in Nederland door te komen. De heerlijke warme temperaturen, het prachtige strand en aangename zeewatertemperatuur zorgen ervoor dat je hier heerlijk kunt relaxen!

Weer in Dubai 

Over Dubai ➜

Reisadvies 2: Wanneer naar Dubai?

De beste reisperiode om naar Dubai te gaan is van oktober tot en met april. In deze periode ligt de temperatuur tussen de 25 en 30 graden en is het uitstekend uit te houden in deze warme regio. In de overige maanden loopt de temperatuur op tot (en soms over) de 50 graden.

Vooral in de maanden november, december, januari en februari komen de meeste toeristen naar Dubai en worden de meeste evenementen georganiseerd.

 

Beste periode & reistijd naar Dubai ➜

 

Reisadvies 3: Wat kun je doen in Dubai?

Ski DubaiJe kunt bijna stellen, wat kun je níet doen in Dubai? Ga je er heen om lekker te kunnen shoppen in de een van de vele shopping malls of ga je juist voor spannende en bruisende watersporten als jetskiën of duik je juist in de sneeuw in de overdekte ski- en snowboardhal genaamd Ski Dubai?

 

Recreatie in Dubai ➜

 

Er is in Dubai ongelofelijk veel te doen en te zien. Je kunt ook heerlijk ontspannen in een van de recreatieparken, strand of aanschouw de historische bootjes, genaamd abra’s, op de Dubai Creek en maak natuurlijk zelf een vaartochtje mee.

Daarnaast zijn er natuurlijk tientallen bezienswaardigheden om te bekijken zoals het hoogste gebouw ter wereld de Burj Khalifa, het unieke 7 sterren hotel de Burj Al Arab of het sprookjesachtige Atlantis Hotel dat te vinden is op het kunstmatig aangelegde palmeiland Palm Jumeirah

 

Bezienswaardigheden in Dubai ➜

 

Reisadvies 4: Waar overnachten in Dubai?

Hotels in DubaiEr zijn in Dubai honderden hotels te vinden; van hostels tot zeer luxe 5 sterren hotels. Zo is er voor ieders budget wel een hotel te vinden en bijna alle hotels zijn op zeer praktische te vinden.

Naast de hotels zijn er ook tientallen appartementen die je kunt huren, maar ook villa’s, vakantiehuizen, aparthotels, hostels, pensions en resorts zijn er grote mate te vinden in Dubai.

 

Hotels, appartementen, villa’s en meer ➜

 

Reisadvies 5: Waarmee reizen in Dubai?

Dubai beschikt over een uitstekend wegennetwerk aangezien het overgrote gedeelte van de honderden kilometers aan asfalt in de afgelopen decennia is aangelegd. Er zijn volop mogelijkheden voor het huren van een auto in Dubai of je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de vele taxi's die volop rondrijden.

Het openbaar vervoer in Dubai is sinds de komst van de Dubai Metro enorm verbeterd en door middel van de rode en groene metrolijnen kun je eenvoudig en bovenal voordelig verplaatsen door deze unieke stad.

 

Openbaar vervoer in Dubai ➜

Vakantie in Dubai

Ontdek Dubai.NL

Extra menu