Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Emirates Golf ClubDe Emirates Golf Club is de oudste golfbaan in Dubai, één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten. Temidden van de woestijn werd in 1988 de Majlis golfbaan aangelegd. Omdat het de enige golfbaan was, werd hij meestal kortweg de Emiraten golfbaan genoemd. Een out-of-bounds geslagen bal lag in de dorre woestijn, maar de baan zelf deed niet vermoeden dat er tekort aan water was. Voor de 18de green ligt zelfs een meer met een hoge fontein. Om de baan heen zag men slechts de blote hemel, nu zie je wolkenkrabbers boven de bomen uitsteken

Behalve een mooie baan heeft Majlis een clubhuis in de vorm van een bedoeïenentent, omringd door een marmeren rand waarin het zonlicht weerkaatst. Sheik Maktoum heeft een eigen 'tent' te midden van de baan, om zijn privégasten te ontvangen. De club heeft strikte kledingvoorschriften: de spelers mogen een bermuda dragen, maar de heren moeten dan lange sokken dragen. De club heeft nu een tweede 18-holes baan, ontworpen door Nick Faldo en een 9-holes par3 paan.

Eind januari 1989 werd voor het eerst de Dubai Desert Classic van de Europese PGA Tour op de Emirates GC verwelkomd. Dit heeft grote bekendheid aan de club en aan golf in de Emiraten gegeven.Toen de Tour drie jaar later weer langskwam, was men reeds begonnen een tweede baan aan te leggen, de Dubai Creek & Yacht Club, waar het Open in 1999 en 2000 werd gehouden.

Nu zijn er meer golfbanen. In 2008 wordt de tiende baan geopend, The Els Club, ontworpen door Ernie Els, die de Desert Classic driemaal won. De Emiraten, Dubai Creek en Els Club vallen onder het management van Dubai Golf, een overheidsorganisatie.

Zoeken