Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Dubai Creek Golf & Yacht ClubGelegen tegenover de hotels van het Jumeirah Beach vindt u de Emirates Golf Club. De Emirates Golf Club is de eerste Championship Grass Course van het Midden Oosten en ligt in een oase van groen en natuur.

Het clubhuis heeft een oppervlakte van 5500 m2 en is ontworpen door het architectenbureau Godwin Austen Johnson Chartered Architects en werd in 1993 geopend. Het zeilvormige gebouw is een verwijzing naar het rijke zeevaartverleden van het Arabische emiraat. Het clubhuis is opgebouwd uit een aantal glazen façades omgeven door drie witte zeilen.

De witte kleur van de zeilen steekt scherp af tegen het groene gras van de golfclub en de veelal strakblauwe lucht. Het clubhuis is onderdeel van de Dubai Creek Golf & Yacht Club, dat behalve de golfclub ook bestaat uit een jachthaven, luxueuze villa's en het Park Hyatt hotel.

Het clubhuis doet met zijn dak enigszins denken aan het Sydney Opera House van Jørn Utzon en is een bijzonder architectonisch icoon van de Dubai Creek Golf Club.

De spelers die in de Dubai Desert Classic speelden kozen de Emirates Golf Club als de nummer 1 course in de Europese PGA Tour.

De Emirates Golf Club is geopend in 1988 en wordt sindsdien door zowel professionals als recreatieve golfers bezocht. De 18 hole golfbaan is een 7,100 yards par 72 baan. Zes meren vormen voor 9 banen een obstakel en maken de baan een spectaculaire beleving. De tweede baan, de Wadi Course, is geopend in 1996. Deze baan wordt gekenmerkt door spectaculaire watergolven en bunkers zodat zelfs de meest ervaren golfers uitgedaagd worden.

Zoeken