Dubai

Zoeken

Indoor Skydiven Dubai

Indoor Skydive DubaiBij Inflight Dubai kun je indoor skydiven alsof je vanuit een echt vliegtuig op vele kilometers hoogte met een parachute naar beneden springt.

De windtunnel in Dubai is de grootste en hoogste windtunnel ter wereld. De tunnel is in doorsnee maar liefst 5,03 meter breed en heeft een hoogte van 20,73 meter. De wind die door het de tunnel waait heeft een snelheid van 282 km per uur!.

Voor echte waaghalzen die het gevoel van gewichtloosheid willen beleven, is skydiven bij Inflight Dubai een echte aanrader!

Indoor Skydiven - Inflight Dubai

Bij Inflight Dubai zijn professionele en gediplomeerde instructeurs aanwezig, moderne faciliteiten en de meest geavanceerde windtunnel om het skydiven goed onder de knie te krijgen.

Je kunt eigenlijk al binnen een paar minuten leren hoe je moet skydiven bij Inflight Dubai. Skydiven in een windtunnel zorgt voor nagenoeg het zelfde gevoel als bij het springen uit een vliegtuig. Hierdoor is indoor skydiven geliefd bij alle skydivers in de wereld aangezien je dezelfde gewichtloosheid, snelheid en adrenaline voelt als bij het echte skydiven.

Voordat je mag skydiven moet je een een veiligheid- en informatie brieving volgen. Zodra je een brieving hebt gehad, kun je in de aanwezige kleedkamers je vliegpak aantrekken. Daarnaast krijg je speciale veiligheidsbrillen en een helm.

Het is belangrijk om je zakken leeg te maken en sieraden af te doen. Daarnaast is het van belang om veterschoenen aan te hebben. Slippers, sandalen of open schoenen zijn verboden. Je kunt eventueel ook schoenen huren bij Inflight Dubai.

Indoor Skydiven DubaiLocatie

Inflight Dubai is op ongeveer 35 minuten rijden gelegen bij het Skydive Dubai Desert Campus, waar je naast het indoor skydiven ook echt met een vliegtuig kunt skydiven.

Neem hiervoor de E66 (Dubai - Al Ain Road) voorbij de Dubai Outlet Mall en de Camel Racing Club om bij Inflight Dubai aan te komen.

Openingstijden

Inflight Dubai is elke dag geopend van 09:00 - 21:00

Prijs

Indoor skydiven is wel aan de prijzige kant. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten. 

Zo is er een speciaal 'learn to fly'-pakket waarmee je 5 x 2 minuten kunt skydiven. De prijs hiervoor is 1048 AED.

Als je met twee personen tegelijk en aan elkaar bevestigd (buddy skydiven) dezelfde les neemt dan zit er een korting aanverbonden. Ditzelfde geldt voor het familiepakket.

 

Officiële website Inflight Dubai ➜ 

 

Recreatie in Dubai

Paramotoring in Dubai

Paramotoring DubaiIn Dubai is paramotoringen een van de nieuwste extreme sports die tot de mogelijkheden van echte waaghalzen behoort.

Paramotering wordt ook wel powered paragliding genoemd. Als je ooit aan paragliding hebt gedaan dan weet je hoe avontuurlijk en heerlijk het is om te zweven in de lucht.

Bij paramotering in Dubai heb je een paramotor op je rug en maak je gebruik van een glijscherm die ook gebruikt wordt bij paragliding.

Het grote voordeel van paramotering ten opzichte van paragliding is dat je vaker kunt vliegen en op meer verschillende locaties. Voor paragliding en paramotering is Dubai zeer geschikt, aangezien het bijna altijd mooi en rustig weer is.

Paramotoring Dubai

ParamotoringZowel paragliding als paramotering in Dubai is mogelijk bij The Dubai Paragliding Club. Bij deze vliegclub kun je paramotering trainingen volgen.

Het is mogelijk om in 3-5 dagen te leren hoe je moet omgaan met een paramotor. Aan het eind van je vakantie in Dubai is paramotering dus een geweldige afsluiting van je vakantie!

Tijdens deze paramotering training zul je leren vliegen met een Paramotor, maar ook kennis op doen over de motor en krijg je alles te weten over lancering- en landingstechnieken en de beperkingen van het luchtruim te weten komen.

Er is een paramotor flight simulator waarmee je kunt oefenen. In totaal heb je zo'n 20 uur aan lessen nodig voordat je de lucht in mag met een paramotor.

Prijs paramotering

  • 5000 AED per paramotoring training

Locatie


Dubai Paragliding Club officiële website ➜

Recreatie in Dubai

Skydive Dubai - parachutespringen

Skydive DubaiSkydive Dubai een onderneming gespecialiseerd in parachutespringen in Dubai. Skydiven is in Dubai zeer populair geworden en in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste skydive locatie ter wereld.

Het centrum is gelegen bij het palmeiland The Palm Jumeirah waardoor je tijdens een sky dive sprong, de meest adembenemende uitzichten hebt!

Om de parachuutsprong te maken en te kunnen skydiven wordt je naar grote hoogte gebracht, om vervolgens met 210 km p/uur naar beneden te springen! Er is een dropzone (het gebied waar je overheen vliegt) ter grootte van 26000 vierkante meter. Skydive Dubai heeft een landingsterrein van 60 x 700 meter, bestaande voor 75% uit water en 25% land van de Palm Jumeirah.

In het Skydive Dubai Cafe kun je naderhand bijkomen van alle spanningen en de adrenaline laten zakken. Natuurlijk als je geen skydive sprong wil gaan maken, kun je hier alle parachutisten zien landen!

Bij Skydive Dubai gelden de hoogste veiligheidsnormen onder de regelgeving van de Emiraten Aerosports Federation (EAF).

Skydive tandemsprong maken

Als je nog nooit parachutesprong hebt gemaakt en geskydived hebt, dan is een tandemsprong zeer geschikt om deze geweldige ervaring te beleven. Tijdens deze vrije val maak je samen met een van de professionele instructeurs een tandemparachutesprong boven de Palm Jumeirah.

Openingstijden en prijs Skydive Dubai

Parachutespringen DubaiEen parachutesprong is een ongelofelijke ervaring. Daarom wordt bij elke skydive sprong door SkyDive Dubai foto's en video's gemaakt zodat je een blijvende herinnering krijgt van dit geweldige avontuur!

Prijs (tandem) parachutespringen Dubai

  • Prijs: 1999 AED

De openingstijden van Skydive Dubai zijn:

  • Maandag - Donderdag: 8:00 - 16:00
  • Vrijdag - Zaterdag: 10:00 - 18:00
  • Zondag: gesloten

Belangrijke informatie voor skydiven in Dubai

  • Voor alle skydive en parachutesprongen is een ID-kaart verplicht om te tonen en dien je 18 jaar of ouder te zijn.
  • Het wordt aangeraden om comfortabele sportkleding en sportkleding te dragen. Geen sandalen, laarzen of hoge hakken. Mouwloze t-shirts en met een diepe uitsnede of korte broeken worden afgeraden. Dit in verband met de parachute-uitrusting die je zult dragen.
  • Het is verplicht om binnen de gewichtslimiet te blijven (incl. kleding)en binnen de BMI grenzen te blijven. Voor mannen is dit maximaal 100 kg en een BMI van maximaal 30, voor vrouwen is dit 90kg en een BMI van maximaal 27,5.
  • Het wordt ten zeerste afgeraden om 24 uur voor je sprong te gaan duiken in de zee.
  • Het is verboden om 24 uur voor je sprong alcohol of drugs te gebruiken.

 

Officiële website SkyDive Dubai

 

Recreatie in Dubai

Paragliding Dubai

Paragliding DubaiParagliding in Dubai is natuurlijk ook mogelijk. In het emiraat waar geen grenzen lijken te zijn op het gebied van spanning en sensatie, is paragliding onmisbaar.

Paragliding heeft verschillende benamingen. In Nederland staat het ook bekend als schermvliegen en in Frankrijk als parapente. Aangezien de voertaal in Dubai, naast het Arabisch, Engels is, wordt er in Dubai gesproken over paragliding.

Ondanks het ontbreken van een motor is het mogelijk om een aantal uren en vele honderden kilometers te zweven in de lucht tijdens het paragliden. De meeste paragliders kiezen er voor om ongeveer twee uur te vliegen en een kleinere afstand te overbruggen.

Hieronder vind je alle informatie over paragliding in Dubai.

Paragliden in Dubai

Paragliding DubaiWil je vliegen en zweven als een vogel door de lucht en het gevoel van echte vrijheid beleven? Dan is paragliding in Dubai echt wat voor jou!

Er zijn een aantal aangewezen plekken in Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten voor het paragliden. De Micro-Avation Club is in Dubai aangewezen om paragliding te faciliteren en gebruikt hiervoor het Dibba gebied op de grens van Abu Dhabi en Dubai als uitvalsbasis. Op deze locatie is een 350 meter hoge afsprong richting de zee mogelijk. Er wordt soms ook in Ras Al Khaimah gevlogen.

De club heeft gekwalificeerde, Europese instructeurs die allen lid zijn van Emirates Aviation Association en de FAI. Het neemt ongeveer 10 volle dagen in beslag om een gekwalificeerde paraglider te worden, al hangt dit wel af van de vaardigheden van de student, het aantal lessen dat per week gevolgt kan worden en de weersomstandigheden.

De paraglide training bevat theorie, gecontroleerd grondwerkzaamheden, veiligheidsaspecten en de landing en het opstijgen oefeningen.

Prijs paragliden-training

De prijs voor een paraglide training bedraagt 5.000 dirham en daarnaast 700 dirham per jaar inschrijfkosten voor de Emirates Aviration Association.

 

Micro-Avatation Club website ➜

 

Recreatie in Dubai

Luchtballon of helicopter vlucht in Dubai

Ballonvlucht over DubaiDubai vanuit zal voor een spectaculair uitzicht geven om nooit te vergeten.
Helicoptervlucht, watervliegtuig vlucht en zelfs luchtballonvluchten over de stad geven een prachtig beeld van het wonder Dubai.

Sommige vluchten vliegen over de stad, over de woestijn en de Hajar Mountains.

Ervaren piloten met geldige licenties kunnen op uurbasis een vliegtuig huren bij de Dubai Flying Club.

Ontdek Dubai.NL

Openen