Dubai

Zoeken

Jumeirah Moskee Dubai

Jumeirah Moskee DubaiAls je een moskee in Dubai wil bezoeken, dan is de Jumeirah Moskee waarschijnlijk de beste optie.

Het Islamitische gebedshuis is waarschijnlijk de bekendste moskee van Dubai, aangezien het gelegen is aan de drukke Jumeirah Road. Deze straat ligt aan de voet van het palmeiland Palm Jumeirah en hier zijn o.a. het hotel de Burj Al Arab en het Wild Wadi Park te vinden.

Het is daarom een gebied waar veel toeristen te vinden zijn en dit is ook een van de redenen waarom de Jumeirah Moskee de enige moskee in Dubai is, die vrij toegankelijk te bezoeken is voor niet-moslims. De Grote Moskee die in Bur Dubai te vinden is, is enkel toegankelijk voor moslims.

Er is in ieder geval voldoende ruimte voor iedereen, want er kunnen maar liefst 1200 bezoekers in deze moskee in Dubai. De moskee wordt ook afgebeeld op het 500 Dirham briefje van de Verenigde Arabische Emiraten.

De Jumeirah Moskee werd gebouwd tussen 1975 en 1978 en officieel geopend in november 1979. De architectuur is gebaseerd op de stijl van het Kalifaat van de Fatimiden, een dynastie die van 909-1171 regeerden over de Noord-Afrika. Het gebouw heeft twee hoge, kenmerkende minaretten die rondom een koepel gebouwd zijn.

Kledingvoorschriften moskeebezoek

Kledingvoorschriften DubaiAllereerst dien je je schoenen uit te trekken voor het betreden van de Jumeirah moskee in Dubai.

Voor een bezoek aan de moskee heeft een bescheiden jurk de voorkeur, echter kan er traditionele kledij worden geleend bij de moskee.

Vrouwen dienen een lang rok of broeken, lange mouwen te dragen en een hoofddoek/sjaal over het hoofd. Heren dienen een lange broek te dragen i.c.m. met een t-shirt of shirt, maar geen vest.

 

Kledingvoorschriften Dubai ➜

Jumeirah Moskee fotograferen

De buitenkant van de moskee kan op vrijwel elk moment van de dag of nacht bezocht, bekeken en gefotografeerd, maar het is beleefd om dit niet tijdens het gebed of preek tijden te doen.

De beste tijden om de moskee te fotograferen is in de zeer vroege ochtend net na zonsopgang. Vrijdag is het beste om te vermijden evenals avonden net voor zonsondergang, aangezien dat de drukste momenten rondom de moskee zijn.

 

Fotograferen in Dubai ➜

Openingstijden en prijzen rondleiding

De Jumeirah Moskee is 6 dagen per week (zaterdag tot donderdag vanaf 10:00 uur) geopend om een rondleiding bij te wonen.

Je hebt geen reservering nodig om de moskee te bezoek, maar je moet ongeveer om 9.45 uur bij de hoofdingang van de Jumeirah-moskee aanwezig zijn.

  • Elke tour duurt ongeveer 75 minuten.
  • De tour kost 20 AED per persoon inclusief water, data, Arabische koffie, thee en traditionele gebak.
  • Kinderen jonger dan 12 jaar zijn gratis.

 

Cultuur toegangskaarten ➜

Meer cultuur in Dubai

Bezienswaardigheden in Dubai

At The Top Sky

At The Top SkyAt The Top is het observatiedeck op het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. Er zijn tegenwoordig twee verschillende uitkijkpunten, te vinden op verschillende hoogtes.

Als je op vakantie naar Dubai gaat dan mag natuurlijk een bezoek aan dit extreem hoge gebouw niet ontbreken!

Hieronder vind je alle informatie over de beide observatiedecks en de prijzen van de tickets.

At The Top

Het eerst uitkijkpunt wordt At The Top genoemd en dit observatiedeck is te vinden op de 124ste verdieping.

Eenmaal aangekomen in At The Top heb je al een fantastisch en ongelofelijk uitzicht over Dubai en de Perzische Golf!

At The TopAt The Top Sky

Het tweede uitkijkpunt op de Burj Khalifa is te vinden op de 148ste verdieping van het gebouw, waardoor je 555 meter boven de grond bevindt!

Je wordt eerst naar de 124ste verdieping geleid, van waaruit je een volgende lift kunt nemen naar de 148ste verdieping in deze gigantische wolkenkrabber. Ondertussen krijg je een multimedia presentatie over de geschiedenis van Dubai en de Burj Khalifa.

Tickets Burj Khalifa Observatiedeck

De entree prijzen zijn afhankelijk van de tijdstippen waarop je de Burj Khalfa bezoekt en welk uitkijkplatform je wil bezoeken. Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen.

Via Ontdek Dubai.NL kun je alvast gemakkelijk en veilig je tickets bestellen zodat je niet meer in de (lange) rij hoeft te staan! Daarnaast kun je een bezoek aan de Burj Khalifa ook combineren met een (stads-) tour door Dubai.

Burj Khalifa
Toegang tot het observatiedek van de Burj Khalifa
30 min
Vanaf € 35
Burj Khalifa
Toegangskaart Burj Khalifa 'At the Top SKY'
1 uur
Vanaf € 99
Burj Khalifa
Burj Khalifa 'At the Top' + afternoon tea in Burj al Arab
5 uur
Vanaf € 255
Burj Khalifa
TOUR: incl. toegang tot Burj Khalifa + afternoon tea in Atlantis The Palm
5 uur
Vanaf € 155
Burj Khalifa
TOUR: incl. observatieplatform 'At The Top' en lunch
10 uur
Vanaf € 160
Burj Khalifa
TOUR: incl. observatieplatform 'At The Top + diner + woestijnsafari
2 dagen
Vanaf € 140
Burj Khalifa
TOUR: incl. Burj Khalifa + Dubai Creek + Dubai Mall Aquarium
6 uur
Vanaf € 215
Burj Khalifa
TOUR: incl. Burj Khalifa + avondtour door Dubai
4 uur
Vanaf € 160


Het is ook mogelijk om een audio tour te nemen. Met behulp van koptelefoons krijg je dan alles te horen over de bouw, constructie en de realisatie van de Burj Khalifa. De tours zijn beschikbaar in het Engels, Arabisch, Frans, Spaans, Mandarijns, Japans, Russische en Duits. Speciaal voor kinderen tussen 8 en 12 jaar zijn er aparte koptelefoons beschikbaar.


Meer informatie over de Burj Khalifa ➜

 

Bezienswaardigheden in Dubai

Dubai International Financial Centre (DIFC)

Dubai International Financial Centre (DIFC)Het Dubai International Financial Centre (DIFC) is een financiële hub voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) met een kapitaalmarkt aangewezen als een financieel vrije zone in Dubai. Het gebouw is ontworpen door Eric Kuhne.

Het werd opgericht om een ​​omgeving voor groei, vooruitgang en economische ontwikkeling in de Verenigde Arabische Emiraten en de rest van de regio te maken door het verstrekken van de benodigde juridische en zowel de zakelijke als fysieke infrastructuur is afgestemd op de internationale normen.

Het DIFC is een onafhankelijk bevoegd instantie op grond van de Verenigde Arabische Emiraten grondwet en heeft zijn eigen onafhankelijke burger-/handelszaken en wetten die in het Engels geschreven zijn en die in navolgigng van het Engels recht. Het heeft ook eigen rechtbanken, met rechters uit Engeland, Singapore en Hong Kong.
Het DIFC-LCIA Arbitrage Centre is een onafhankelijk centrum van internationale arbitrage dat regels van het London Centre of International Arbitration gebruikt.

Er zijn zes primaire sectoren binnen het DIFC:

  • Banking Services (investment banking, corporate banking en private banking)
  • Kapitaalmarkten (aandelen, schuldbewijzen derivaten en commodity trading)
  • Asset management en financiering van registratie
  • Administratief fondsenbeheer en fondsbeheer herverzekering
  • Islamic finance
  • back-office activiteiten.

Het centrum biedt voordelen zoals geen belastingtarief op inkomsten en winsten, 100 procent buitenlands eigendom, geen beperkingen op buitenlandse beurs of vermogen / winst repatriëring, operationele ondersteuning en business continuiteit faciliteiten. Het DIFC wil ongeveer 10.000 banen creëren in alle sectoren hierboven vermeld. Het is te verwachten dat veel van deze functies zal worden gevuld met een mix van buitenlandse werknemers en lokale bewoners met gespecialiseerde vaardigheden samen met vele gediplomeerde opleidingen.

Een van de belangrijkste dochterondernemingen van het centrum is NASDAQ Dubai.

Emirates Crown Dubai

Emirates Crown DubaiEmirates Crown is een woontoren in Dubai en heeft 63 verdiepingen.
De wolkenskrabber in Dubai heeft een structurele hoogte van 296 meter.

In 2005 werd met de bouw van de Emirates Crown Tower in Dubai  gestart en de wolkenkrabber werd in 2008 voltooid.

Na voltooiing werd de Emirates Crown geregistreerd als 6e-hoogste gebouw in Dubai en het 45e-hoogste gebouw ter wereld.

Draaiende wolkenkrabber in Dubai

Draaiende wolkenkrabber in DubaiWerelds eerste bewegende wolkenkrabber, een toren met 80 woonlagen met draaiende vloeren waardoor er steeds een veranderende vorm gegeven kan worden aan de toren, zal worden gebouwd in Dubai zegt de desbetreffende architect.

Het ontwerp van de dynamische toren is samengesteld uit 80 pregefabriceerde appartementen, die onafhankelijk van elkaar kunnen roteren, zegt de Italiaanse architect David Fisher op een nieuwsconferentie in New York. Dit gebouw zal nooit hetzelfde eruitzien zei hij.

De 420 m hoge toren, waarvan de appartementen op een stemcommando volledig 360° kunnen draaien, draaien rondom een centrale kolom met behulp van 79 reusachtige energieopwekkende windturbines, die tussen elke woonlaag zijn gesitueerd.

Dit slanke gebouw zou geheel selfsupporting zijn in energie omdat de windturbines voldoende elektriciteit gaan produceren voor de gehele toren en zelfs elektriciteit terug kunnen pompen in het net.

De appartementen, die in een tijd van een tot drie uur een gehele rotatie kunnen maken, zullen tussen de € 3,7 miljoen en € 36 miljoen gaan kosten. Er zijn ook plannen een soortgelijke 70 woonlagen hoge toren in Moskou te gaan bouwen. De wolkenkrabber in Dubai zal geschat € 700 miljoen gaan kosten en in 2010 klaar kunnen zijn.

Bezienswaardigheden in Dubai

Ontdek Dubai.NL

Openen