Dubai

Zoeken

Fietsen in Dubai

Fietsen in DubaiIn Dubai is steeds meer aandacht voor fietsen en fietspaden. De langgerekte stad in de woestijn is in de laatste jaren vooral voorzien van veel asfaltwegen voor het gemotoriseerd verkeer. Daarnaast speelt het openbaar vervoer met voornamelijk de Dubai Metro, ook een belangrijke rol in de infrastructuur van Dubai.

Desondanks kun je tegenwoordig op verschillende plekken in Dubai uitstekend fietsen door de nieuw aangelegde fietspaden en fietsroutes. Er is zelfs een fietsroute aangelegd die dwars door de woestijn loopt!

Daarnaast kun je door parken fietsen, langs het strand en zelfs op het (auto-) circuit van Dubai is het mogelijk om in de avond kilometers te maken!

Op professioneel niveau is Dubai inmiddels ook een erkende locatie geworden. De Ronde van Dubai maakt onderdeel uit van de professionele wielerkalender en vindt elk jaar plaats in de maand februari. Deze meerdaagse wielerkoers werd voor het eerst in 2014 georganiseerd.

Regels fietsen in Dubai

Als je in Dubai wil gaan fietsen dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Allereerst is te adviseren om voor, tijdens en na het fietsen voldoende water te drinken. De temperaturen in Dubai kunnen tot 40 graden (en in de warmste maanden zelfs tot 50 graden) oplopen en het is essentieel om voldoende te blijven drinken.

 • Zo ben je verplicht om een helm te dragen. Deze zijn verkrijgbaar in fietswinkels of sportwinkels in grote shopping malls. Helmen kunnen variëren in prijs van AED 150 tot meer dan AED 1000 voor topkwaliteit
 • Het is verboden om op voetpaden te fietsen. Hiervoor staat een boete van 200 AED.
 • Het is ook verboden om op grote, drukke wegen te fietsen waar een maximumsnelheid van 60 km p/h geldt. Hiervoor kunnen boetes tot 200 AED opgelegd worden.
 • Het is niet toegestaan om met twee personen op één fiets te fietsen, tenzij de fiets hiervoor ontworpen is.
 • Gebruik voor en-achterlichtverlichting als je in het donker fietst.
 • Het is aanbevolen om opvallende of reflecterende kleding te dragen als je in het donker gaat fietsen.

Fietsen huren in Dubai

Fietspaden DubaiOp verschillende locaties kun je tegenwoordig fietsen huren in Dubai. Je kunt namelijk gebruik maken van een fietsdeelsysteem waarmee je op allerlei plekken in de stad een fiets kunt huren.

 

Fietsen huren in Dubai ➜

Fietsroutes en fietspaden

Er zijn een aantal fietsroutes en fietspaden in Dubai aangelegd om er voor te zorgen dat fietsers een veilige plek op de openbare weg hebben of op plekken zoals de woestijn het mogelijk te maken om te fietsen.

Daarnaast kun je heerlijk langs het strand of in de verschillende parken fietsen en ontspannen.

Bekijk hieronder de verschillende fietspaden en routes in Dubai.

 

Fietsroutes en fietspaden in Dubai ➜

 

Meer recreatie in Dubai

Airbus A380 Simulator Dubai

Airbus A380 Simulator DUbaiIn Dubai kun je in een Airbus A380 simulator vliegen alsof je écht de piloot bent van dit enorme vliegtuig. De Airbus A380 Simulator Experience is te vinden in de Dubai Mall, de grootste shopping mall ter wereld. De simulator bestaat uit de kop van het vliegtuig dat half uit de grond steekt.

Op grote HD-schermen krijg je 30 minuten de tijd om, met behulp van een gediplomeerde instructeur, een Airbus A380 te laten opstijgen, in de lucht te houden en natuurlijk weer veilig te laten landen.
Je kunt kiezen uit de 12 drukste luchthavens ter wereld, waaronder natuurlijk Dubai International Airport. Je kunt zelfs over de grachten van Amsterdam vliegen! Daarnaast kun je uit verschillende weersomstandigheden kiezen.

Om de Airbus A380 simulator te besturen hoef je niet een pilotenopleiding te hebben afgerond en/of al vele vlieguren gemaakt te hebben, want door de goede begeleiding kan iedereen zich even de piloot van een Airbus A380 voelen. Als je even geen zin hebt om zelf te vliegen, dan ga je op een stoeltje op de volgende rij zitten, want het is mogelijk om met maximaal vijf personen tegelijk te vliegen in de Airbus A380.

Waar je ook heen vliegt, het wordt een vliegreis ervaring om nooit te vergeten!

Openingstijden Airbus A380 Simulator Experience

De Airbus A380 Simulator Experience is te vinden in de Dubai Mall en de openingstijden zijn dus afhankelijk van deze shopping mall:

 • Zondag t/m donderdag: 10:00 – 22:00
 • Donderdag t/m zaterdag: 10:00 – 00:00

In de Dubai Mall vind je op de begane grond de Airbus A380 simulator, naast de Emirates Official Store en tegenover de Timberland store.

Prijzen Airbus A380 Simulator

De toegangsprijzen voor de A380 Simulator variëren op basis van de dagen/dagdelen.

 • Zondag t/m donderdag (10:15 tot 12:15) 325 AED
 • Zondag t/m donderdag (12:15 tot 22:15) 375 AED
 • Zondag t/m donderdag (22:45 tot 11:15) 325 AED
 • Vrijdag en zaterdag: 375 AED

The Dubai Mall

The Dubai MallThe Dubai Mall is de grootste shopping mall van Dubai en ter wereld. Naast de honderden winkels en internationale merken die er te vinden zijn, kun je er nog veel meer doen.

Na een leuk dagje shoppen kun je bijvoorbeeld bij de food courts waar je tientallen restaurants en fastfood ketens vindt.

Als je de Airbus A380 simulator bezocht hebt, kun je ook nog het grootste aquarium ter wereld bewonderen en zelfs schaatsen op een indoor ijsbaan!

 

The Dubai Mall ➜

 

Meer recreatie in Dubai

IMG Worlds of Legends Dubai

IMG Worlds of Legends DubaiHet IMG Worlds of Legends pretpark in Dubai een themapark over verschillende superhelden, filmpersonages en tekenfilmfiguren. De Marvel superhelden zoals Spiderman, Iron Man, The Hulk, Thor en The Avengers nemen een belangrijke rol in, maar ook de bekende Cartoon Network figuren kom je overal tegen.

Als je van superhelden houdt dan is het IMG Worlds of Legends in Dubai absoluut een bezoek waardig. Het is een leuk attractiepark om met het hele gezin te bezoeken. Het park staat vooral in het teken van attracties, maar je kunt er ook lekker eten in de restaurants, shoppen in een van de winkels waar je allerlei merchandising van je favoriete films vindt. Het is zelfs mogelijk om een Meet & Greet met je favoriete Cartoon Network of Marvel superheld te hebben!

Tickets IMG Worlds of Legends Dubai

Via Ontdek Dubai.NL kun je gemakkelijk en voordelig je tickets voor dit themapark bestellen.

IMG Worlds Dubai tickets

IMG Worlds of Adventure Entrance Ticket
IMG Worlds of Adventure Entrance Ticket
Vanaf € 57,1
Meer tickets

Locatie en openingstijden IMG Worlds of Legends Dubai

Het attractiepark is gevestigd aan de E311 (vlak bij de Arabian Ranches en naast Global Village) en is 365 dagen per jaar geopend met de volgende openingstijden:

 • Zondag: 11.00 tot 21:00
 • Maandag: 11.00 tot 21:00
 • Dinsdag: 11.00 tot 21:00
 • Woensdag: 11.00 tot 21:00
 • Donderdag: 11.00 tot 22:00
 • Vrijdag: 11.00 tot 22:00
 • Zaterdag: 11.00 tot 22:00

Er rijden ook shuttlebusjes naar verschillende hotels.

Adventure zones IMG Worlds of Legends

Adventure zones IMG Worlds DubaiIMG Worlds of Legendes is verdeeld in 5 adverture zones:

Marvel

Alles over de iconische MARVEL Superhelden, waaronder Spider-Man, The Hulk, Iron Man, Thor en The Avengers.

Lost Valley

De prehistorische verloren wereld van dinosaurussen wordt weer tot leven gebracht met een knal in de Lost Valley - Dinosaur Adventure Zone. Met spannende dinosaurus attracties kan publiek van alle leeftijden zich wannen in een spannende wereld die miljoenen jaren geleden bestond.

Cartoon Network

Cartoonliefhebbers moeten zeker naar de Cartoon Network-zone bij IMG Worlds of Adventure. The Amazing World of Gumball, Adventure Time, The Powerpuff Girls, Ben 10 en LazyTown komen tot in leven op dit spannende gebied.

IMG Boulevard

IMG Boulevard is de ontvangsthal van het park en biedt interactieve attracties, grote winkels en een ruime keuze aan eetgelegenheden centrale zone uren van eindeloze plezier.

Novo Cinemas

Binnenkort zal er een bioscoop met 12 zalen geopend worden.

Attracties in IMG Worlds of Legends Dubai

IMG Worlds of Legends DubaiIn het IMG Worlds of Legends vind je vele attracties voor jong en oud. Bekijk hieronder het overzicht van alle attracties.

The Haunted Hotel

Bezoek het Haunted Hotel als je durft, maar weet voordat je binnenkomt, dat het verlaten niet gemakkelijk is. Waan je een weg door een doolhof van gangen en veranderende landschappen, maar pas op voor allerlei enge karakters! Houd je zenuwen in bedwang als je de uitgang probeert te vinden! Deze attractie is alleen toegankelijk voor gasten van 15 jaar en ouder.

Avengers Battle of Ultron

Doe mee met Iron Man, Thor, Black Widow, Hawkeye, Captain America en the Hulk als ze vechten tegen Ultron. Verdien je plaats in The Avengers team om de dag te redden!

 • Minimale - maximale lichaamslengte: 1,30m – 2,08m / in bij zijn van een volwassene: 1,05m

Spider-Man Doc Ock’s Revenge

Swing door de stad met een van Marvel's beroemdste superhelden. Vecht tegen Spider-Man's tegenstander Doctor Octopus en stop hem tegen het stelen van de energievoorziening van de stad. Dit is een rit die je niet wil stoppen.

 • Minimale lichaamslengte: 1,20m / in bij zijn van een volwassene: 1,05m

Hulk Epsilon Base 3D

Zet je schrap in een 3D/360 graden bioscoop en beleef een van de grootste gevechten van The Hulk.

 • Minimale - maximale lichaamslengte: 1,00 m – 1,95 m

Thor Thunder Spin

Verras je zintuigen tijdens deze duizelingwekkende, natuurkundige ervaring en kijk of Marvel's Thor je kan redden van Loki.

 • Minimale - maximale lichaamslengte: 1,40m – 1,95m

Avengers Flight of the Quinjets

Neem de controle over je eigen Quinjet om tegen racen tegen andere Quinjets. Geschikt voor alle leeftijden.

 • Minimale lichaamslengte: 1,30m / in bij zijn van een volwassene: 1,05m

The Velociraptor

Ontspan op dit spannende avontuur dat uit de prehistorische jungles van het Lost Valley-Dinosaur Adventure naar buiten komt in de woestijn van Dubai zelf! Niet voor de flauwhartige .... Je denkt dat je hebt wat nodig is?

 • Minimale lichaamslengte: 1,30m

Predator

Wat omhoog gaat moet ook weer naar beneden komen is een bekend gezegde. Reis door de jungles van de Lost Valley - Dinosaur Adventure op de Predator. Dit wordt een onvergetelijke les in de zwaartekracht.

 • Minimale lichaamslengte: 1,25m

Forbidden Territory

Wil je levensgrootte dinosaurussen zien op de aarde? In het Forbidden Territory kom je dicht bij enkele van de meest verbazingwekkende dieren die de planeet ooit heeft gekend.

 • Minimale - maximale lichaamslengte: 1,30m – 2,08m / in bij zijn van een volwassene: 1,05m

Dino Carousel

 • Minimale lichaamslengte: 1,05m

Adventure Fortress

Een fort om te klimmen en klauteren op ladders, tunnels, glijbanen, bruggen en netten.

 • Minimale lichaamslengte: 1,25m / in bij zijn van een volwassene: 0.95m

Ben 10 5D Hero Time

Bereid je voor om volledig in de wereld van Ben te worden gedompeld in dit 5D avontuur - maak je klaar om kwaad te vechten en een spannende race te ervaren!

 • Minimale lichaamslengte: 1.30m

The Powerpuff Girls - Mojo Jojo’s Robot Rampage!

Townsville is in gevaar! Doe mee met de Powerpuff Girls en help de Mojo Jojo's slechte robotcreatie te bestrijden die de stad bedreigt. Je gaat het luchtruim in samen met het beroemde trio Blossom, Bubbles en Buttercup als ze proberen de wereld te redden voor het slapen gaan.

 • Minimale lichaamslengte: 1.35m / in bij zijn van een volwassene: 1.25m

Adventure Time - The Ride of OOO with Finn & Jake

Vlieg hoog boven de Cartoon Network Zone als je bij Finn en Jake vergezeld op een reis door het land van Ooo. Bezoek de gevarieerde en levendige koninkrijken en ontmoet de Ice King, een groot aantal prinsesjes en een cast van andere buitengewone personages.

 • Minimale lichaamslengte: 1.30m

The Amazing Ride of Gumball

Bezoek de stad Elmore waar Gumball en Darwin's schoolwetenschapsproject uit de hand gelopen is en chaos ontketend is!

 • Minimale lichaamslengte: 1.20m

LazyTown

Stap in de wereld van LazyTown voor een interactief avontuur vol klimmen, avonturen en andere leuke en spannende ervaringen!

Lazy Town Pirates Adventure

Gasten moeten vooraf reserveren bij deze attractie om deel te nemen. Er is beperkte beschikbaarheid en deelname kan niet gegarandeerd worden. Late aankomst voor een gereserveerde tijdsreeks zal resulteren in het verlies van een boeking zonder garantie voor herboeking.

Minimale lichaamslengte voor:

 • Lazy Town Tree House: 1.20m
  indien vergezeld van een volwassene (18+): 1,05m
 • Lazy Town Robbie's Lair: 0.90m
 • Lazy Town Stephanie's Dance Academy: 1,2m
 • Lazy Town Play: Max lengte 1.6m
 • Lazy Town Pirate Adventure: 1,40m (Let op dat er een juiste (sportieve) schoenen is vereist om binnen te komen)
  indien vergezeld van een volwassene (18+): 1.25m

Recreatie in Dubai

LEGOLAND Dubai

LEGOLAND DubaiIn Dubai vind je, net als in Denemarken, een LEGOLAND.

Het populaire bouwspeelgoed voor jong en oud heeft ook in Dubai een eigen park gekregen. Het eerste LEGOLAND attractiepark werd geopend in 1968 in Billund, Denemarken. Inmiddels zijn er acht soortgelijke parken over de gehele wereld, waarbij Dubai de laatste in de rij, maar ook de eerste in het Midden-Oosten is.

Zelfs als je niet zoveel met de bouwsteentjes hebt gebouwd, is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan het park, helemaal als je met kinderen naar Dubai gaat. Er zijn maar liefst 60 miljoen bouwstenen gebruikt om het park tot stand te laten komen!

Met meer dan 40 LEGO attracties en bouwmogelijkheden is het de perfecte dag voor gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar. Legoland maakt deel uit van Dubai Parks en Resorts dat met een oppervlakte van 300 vierkante kilometer, meer dan zes keer groter is dan Vaticaanstad.

Foto credit: emirates247.com

Thema's LEGOLAND Dubai

Het LEGO attractiepark in Dubai is onderverdeeld in 6 verschillende thema’s waar je allerlei attracties en andere activiteiten vindt en kunt doen.

 1. LEGOLAND Dubai thema'sFactory
  De FACTORY is de plek waar het familieplezier begint. Bekijk de LEGO Factory om te zien hoe LEGO-stenen gemaakt worden en bezoek de BIG Shop, de grootste LEGO-winkel in het Midden-Oosten.

 2. LEGO City
  Dit is de coolste stad waar je een vliegtuig kan vliegen, een boot kan besturen, een brandend gebouw redden of zelfs je eigen LEGOLAND rijbewijs kunt halen!

 3. Imagination
  De imagination hal is het gebied waar elke LEGO fan van geniet. Hier kun je LEGO-auto's bouwen en racen of bouwen met LEGO MINDSTORMS® robotica.

 4. Kingdoms
  Dit thema’s staat in het teken van de Middeleeuwen, ridders, prinsessen en draken. Bezoek het kasteel waar jonge ridders en prinsessen kunnen een avontuur tegemoet zien!

 5. Avontuur
  Ga op een boeiende onderzeese avontuur voor het hele gezin. Je vaart op het water en reist door de oude tempelruïnes om een gestolen schat van de farao te herstellen. Elke avonturier heeft z’n eigen lasergun waarmee je de tegenstanders kunt uitschakelen.

 6. Miniland
  LEGOLAND Dubai heeft het eerste airconditioned MINILAND. Dit interactieve gebied bestaat uit 20 miljoen LEGO-bakstenen en laat de iconische skyline van Dubai en belangrijke bezienswaardigheden uit het midden van het Midden-Oosten zien. Met een druk op de knop kun je de modellen tot leven brengen. In het gebied Build a City kun je op tien meter lange speeltafel met witte LEGO®-bakstenen zelf een skyline/horizon bouwen!

Foto credit: emirates247.com

Waterpark LEGOLAND Dubai

Waterpark LEGOLAND DubaiNaast een fantastisch attractiepark rondom de kleine bouwsteentjes is er ook een waterpark te vinden in LEGOLAND Dubai. In het waterpark vind je maar liefst 20 verschillende glijbanen, een golfslagbad en een heuse wild water rivier waar je een eigen vlot van LEGO kunt bouwen! 

Attracties in het waterpark

 • Build-a-boat
 • Build-a-raft River
 • Duplo Splash Safari
 • Joker Soaker
 • LEGO Slide Racers
 • LEGO wave Pool
 • Red Rush
 • Splash Out
 • Twin Chasers
 • Twist-n-Spin
 • Wave Rider

Foto credit: Legoland.com/dubai

Ook voor de allerkleinsten is er een speciaal zwembad met allerlei speelmogelijkheden. Verder zijn in het waterpark twee restaurants en een winkeltje te vinden waar je nog een hapje kunt eten na het zwemmen! 

Tickets LEGOLAND Dubai

Via Ontdek Dubai.NL kun je alvast online je tickets en toegangskaarten bestellen voor LEGOLAND Dubai en het waterpark. Zo hoef je niet meer in de rij te staan en ben je verzekerd van je toegangskaartjes!

LEGOLAND Dubai Tickets

LEGOLAND® Dubai Ticket at Dubai Parks and Resorts 1-Day 1-Park
LEGOLAND® Dubai Ticket at Dubai Parks and Resorts 1-Day 1-Park
Vanaf € 54,55
Legoland Dubai: 1-Day Ticket with Hotel Transfers
Vanaf € 97,1
LEGOLAND® Water Park Ticket at Dubai Parks and Resorts 1-Day 1-Park
Vanaf € 66,15
Meer tickets

Openingstijden LEGOLAND Dubai

Het park kent verschillende openingstijden gedurende het jaar. Over het algemeen geldt dat het park op zaterdag t/m woensdag van 10:00 tot 18:00 geopend is en op donderdag en vrijdag van 10:00 tot 20:00.

Het waterpark is altijd geopend van 10:00 tot 18:00

 Meer recreatie in Dubai

 

Dubai Garden Glow & Dino Park

Dubai Garden GlowDubai Garden Glow is een familiepark in Dubai en is het eerste verlichte themapark in het Midden-Oosten.

Dubai Garden Glow biedt zelfs ruimte aan 2 pretparken op één locatie, want je vindt er ook nog het Dinosaurus themapark, genaamd Dino Park!

Daarnaast vind je er diverse eetgelegenheden met verschillende international keukens.

Dubai Garden Glow

Dubai Garden Glow is een themepark met allerlei prachtig LED-verlichting creaties en objecten. Het park bestaat uit 10 verschillende thema's. Hierbij vindt je unieke creatie van onderwaterwerelden met kwallen, paddenstoelenwouden en veelkleurige vogels.

Dubai Garden Glow biedt twee verschillende ervaringen, 'Art by Day' en 'Glow by Night', met unieke installaties, samen met een kleurrijke Sparkling Garden, een verlichte tuin die in de avond glinstert. Er zijn ook verschillende live optredens van internationale, regionale en lokale artiesten en acrobaten.

Dino Park

Dino Park DubaiHet Dino Park is het nieuwste onderdeel van Dubai Garden Glow en staat, zoals de naam al aangeeft, geheel in het teken van de dinosaurussen. Je vindt er 100 levensgrootte replica's van deze prehistorische dieren!

Daarnaast is educatie ook een belangrijk onderdeel. Kinderen kunnen zien wanneer de dinosaurus geboren wordt, de verschillende stadia van het ei en de levenscyclus van de dinosaurus.

Er is ook een dinosaurus laboratorium met leuke en leerzame feitjes voor de kinderen over deze pre-historische dieren.

Attracties

 • Return To Dinosaurs (Dinosaur Park / Dino lab / Dino museum)
 • Talking Tree
 • Stage Shows
 • Sparkling Garden
 • Taste Hotspots
 • Laser Light Show
 • Straatartiesten
 • Lichtgevende dieren

Locatie en openingstijden

Het themapark / attractiepark Dubai Garden Glow is gelegen bij het Zabeel Park. Via het Al Jafliya en het Trade Centre metrostation kun je het pretpark goed bereiken.

 • Zaterdag tot woensdag: 16:00 – 00:00
 • Donderdag, vrijdag en officiële feestdagen: 16:00 – 13:00

Foto credit: Gulfnews.com | Thenational.ae

Meer bezienswaardigheden

Ontdek Dubai.NL

Openen