Dubai

Zoeken

Dubai Coffee Museum

Coffee Museum DubaiGeïnspireerd door o.a. Nederland is er in Dubai nu ook een koffiemuseum.

Het Coffee Museum in Dubai is staat helemaal in het teken van de betekenis van koffie aan verschillende culturen. Bezoekers kunnen de rituelen van de populaire drank zien en proeven.

Het koffiemuseum is gelegen in een traditioneel Emirati-huis in Bur Dubai's Al Fahidi, een historische wijk, en waar je als bezoeker wordt verrast door het bekende aroma van vers gebrouwen koffie. 

Er zijn in totaal 2 verdiepingen waar je alles kan zien, leren en kan proeven over alles wat maar met koffie te maken heeft. 

Koffie uit de hele wereld

JKoffiemuseum Dubaie vindt in het Coffee Museum niet alleen de regionale, maar ook de wereldwijde koffiegeschiedenis. Het eerste begin van het museum begon met een kleine handvol artefacten die verband houden met koffie en drinken. Het museum verdeeld in zones die de tradities van verschillende koffie drinkculturen weerspiegelen.

Een groot gedeelte van de binnenplaats is gewijd aan Ethiopië. Bezoekers kunnen de bonen roosteren met behulp van traditionele Ethiopische technieken. De Egyptische barista is ook een van de bezienswaardigheden, maar uiteraard heeft het koffiemuseum in Dubai heeft uiteraard ook aandacht voor de lokale Bedoeïenen-koffietradities.

Het Dubai Coffee Museum is goed te combineren met de andere erfgoed en cultuur historische gebouwen die in de buurt liggen.

Tickets Coffee Museum

Via Ontdek Dubai.NL kun je verschillende tickets kopen om de oude cultuur en geschiedenis van Dubai te ontdekken. Zo kun je een tour doen langs verschillende culturele gebouwen en bezoek je onder andere het koffiemuseum in Dubai.

Coffee Museum Dubai tickets

Culture Coffee and Colourful Souks Small Group Dubai Tour
Culture Coffee and Colourful Souks Small Group Dubai Tour
Vanaf € 75,85
Meer tickets

Openingstijden en locatie koffiemuseum

Het Coffee Museum in Dubai is van zaterdag t/m donderdag geopend vanaf 09:00 tot 17:00. Op vrijdag en feestdagen is het museum gesloten.

Meer museum in Dubai

Etihad Museum Dubai

Etihad Museum DubaiVlak bij de Jumeirah Moskee vind je in Dubai het Etihad Museum. Dit museum is sinds 6 januari 2017 geopend.

Het Etihad Museum laat de geschiedenis en cultureel erfgoed van de Verenigde Arabische Emiraten op het gebied van social-cultureel, politiek, wetenschappelijk en militair zien. Het museum werd vroeger het Union House genoemd. Het is de plaats waar in 1971 de emiraten regeerders een verklaring ondertekenden die de vorming van de VAE heeft gekenmerkt. Het gebouw maakt nu deel uit van het museumcomplex.

In het Etihad Museum wordt je als bezoeker meegenomen naar het ontstaan van de VAE en Dubai. Het museum bevat veel persoonlijk gebruikte artikelen zoals oude paspoorten, ringen, brillen, zakhorloges, postzegels en brieven en andere zeldzame artikelen. Het museum is leuk om te bezoeken om zodoende een goed beeld te krijgen van de ontstaansgeschiedenis van Dubai en de emiraten.

Museum indeling

Het museumgebouw heeft de vorm van een manuscript en de zeven kolommen staan symbool voor de 7 pennen die werden gebruikt door de 7 heersers van de 7 Emiraten, om de originele verklaring te ondertekenen. Het gebouw heeft daarom/echter 8 permanente paviljoens:

 • Museum DubaiZaal 1:
  Hier is een documentairefilm te zien over de geschiedenis van de Verenigde Arabische Emiraten.

 • Zaal2:
  In de tweede zaal vind je een panoramische, interactieve kaart die de tijd voor de vorming van de federatie markeert.

 • Zaal 3:
  Bekijk een interactieve tijdlijn die belangrijkste en historische gebeurtenissen voor de unie toont.

 • Zaal 4:
  Hier vind je een visuele showcase van de ontmoeting tussen de Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan en Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum.

 • Zaal 5:
  Een interactieve rondleiding over de vorming van de unie.

 • Zaal 6:
  Een eerbetoon aan de belangrijke momenten en uitdagingen waarmee de oprichters vóór 1971 werden geconfronteerd.

 • Zaal 7:
  Deze zaal is gewijd aan de grondwet van de VAE en je vindt er ook de oorspronkelijke verklaring.

 • Zaal 8:
  Het achtste en laatste paviljoen is een galerij ter ere van de nieuwe natie: de Verenigde Arabische Emiraten.

Toegangsprijs Etihad Museum Dubai

De entreeprijs voor het Etihad Museum bedraagt:

 • 25 dirham (AED) voor volwassen
 • 10 dirham voor kinderen/studenten t/m 24 jaar

Locatie Etihad Museum

Het Etihad Museum is gevestigd tegenover het Union House, ongeveer 1 kilometer vanaf de Jumeirah Moskee.

 Meer musea in Dubai

Naif Museum Dubai

Naif Museum DubaiHet Naif Museum in Dubai is een bijzonder museum om te bezoeken. Het museum in Dubai is het eerste politiebureau in Dubai en hoofdkantoor van het Openbaar Ministerie en de rechtbank in Dubai.

Het Naif Fort in Dubai is in 1939 op een strategische locatie, in het hart van het commerciële gebied. in Deira gebouwd.

In 1990 is het Naif Fort verbouwd en sinds 1997 doet een deel van het gebouw dienst als museum en is het open voor bezoekers.
In het museum vind je alles over de geschiedenis van de politie en veiligheidsdiensten in Dubai.

Het Naif Museum in Dubai bestaat uit twee verdiepingen waar je de ontwikkelingen die de politie-uniformen in Dubai hebben ondergaan, medailles van hoge politieranken en natuurlijk wapens andere verdedigingsvoorwerpen.

Er zijn officiële documenten en informatie te vinden dat sinds 1956 door de politie van Dubai beschikbaar is gesteld.

Museum Dubai over Politie en JustitieDubai is een zeer veilige locatie om op vakantie te gaan en het museum laat mede zien hoe dit in Dubai en de rest van de Verenigde Arabische Emiraten tot stand is gekomen.

Locatie Naif Museum Dubai

 • Naif - Deira

Openingstijden

 • Zondag - donderdag: 08:00 - 14:00
 • Vrijdag en zaterdag: gesloten

Toegangsprijs Naif Museum Dubai

 • Gratis

 

Officiële website Naif Museum Dubai ➜

Meer musea in Dubai

Recreatie in Dubai

Traditional Architecture Museum Dubai

Traditional Architecture Museum DubaiHet Traditional Architecture Museum in Dubai is te vinden in een huis dat in 1928 gebouwd is en eigendom van de vroegere Sheikh Juma Bin Maktoum Al Maktoum in het historische Al Shindagha gebied.

Het Traditional Architecture Museum is een van de beste voorbeelden van de lokale architectuur. Het is gebouwd met koraal, steen, gips, bladeren en stammen van palmbomen, chandal hout en teak hout.

In het Architecture Museum in Dubai vind je tekeningen, prototypes, samples en beeldhouwwerken (waarvan vele op realistische grootte), blauwdrukken en luchtopnamen die de stedelijke ontwikkeling van Dubai laten zien.

Het museum bestaat uit negen grote vleugels die traditionele architectuur in de Verenigde Arabische Emiraten en Dubai vertegenwoordigen.

De secties vertonen de verschillende soorten van de stadsontwikkeling, zowel langs de kust en het platteland, in de woestijnen en bergen, samen met een traditionele huizen.

Traditional Architecture Museum DubaiHet museum in Dubai is aan de kust van de Dubai Creek te vinden, vlak bij het Sheikh Saeed bin Maktoum's House.

Locatie Traditional Architecture Museum

 • Al Shindagha - Bur Dubai

Openingstijden

 • Zondag - donderdag: 08:00 - 14:00
 • Vrijdag en zaterdag: gesloten

Toegangsprijs Traditional Architecture Museum

 • Gratis

 

Officiële website Traditional Architecture Museum ➜

Meer musea in Dubai

Recreatie in Dubai

Pearl Museum Dubai

Pearl Museum DubaiHet Emirates NBD Pearl Museum in Dubai is volledig gewijd aan de parelduikerij dat veel in de regio van Dubai gedaan werd.

Nog voor dat er olie werd gevonden was het duiken naar parels de manier om de meeste winst te maken. Het warme water van de Perzische Golf (Arabische Golf) zorgt er voor dat de mooiste parels van de wereld hier gevonden werden.

Een belangrijke parelhandelaar in de jaren '40 en 50 was Ali Bin Abdullah Al Owais en zijn zoon Sultan Al Owais en dankzij hun hulp kunnen bezoekers nu de mooiste parels bewonderen in het Pearl Museum in Dubai.

Een bezoek aan het parel museum in Dubai moet je wel van te voren boeken bij Emirates NBD.

Het museum heeft de voorkeur aan groepen van 8-10 personen per keer, met een maximum van 20.

Locatie Pearl Museum Dubai

 • 15th floor of Emirates NBD, Deira

 

Officiële website Pearl Museum Dubai ➜

Meer musea in Dubai

Recreatie in Dubai

Ontdek Dubai.NL

Openen